top of page
Tarieven
Werkwijze
Reviews
De therapie

Ik kijk natuurgeneeskundig naar jouw dier in zijn geheel. Door deze holistische benadering is er niet alleen aandacht voor de klacht of de symptomen, maar des te meer voor het totaalbeeld op fysiek, mentaal en energetisch niveau.

Hierdoor onderzoeken en behandelen we de werkelijke oorzaak van de klacht in plaats van het toepassen van reguliere symptoombestrijding. Dit maakt dat het soms langer kan duren voordat gewenst resultaat zichtbaar is, echter de kans dat de klacht terugkomt is vele malen kleiner.

Door middel van natuurlijke therapieën, middelen en maatregelen wordt het zelfgenezend vermogen van jouw dier ondersteund. Hierdoor kan de balans in de samenhang tussen het fysieke, mentale en energetische zich herstellen. Ook wordt altijd gekeken naar de invloed van omgevingsfactoren.

Ieder dier is uniek, daarom is het behandelplan naar aanleiding van het consult volledig op maat gemaakt.

De natuurlijke therapieën en middelen die Kwiek therapie gebruikt zijn;
Aroma (het gebruik van essentiële oliën), Bachbloesems (druppeltjes met werking op de psyche), Celzouten (mineralen voor lichaamsfuncties), Fytotherapie (de geneeskrachtige werking van kruiden), Gedragstherapie (advies en training), Homeopathie (korreltjes die fysiek en mentaal op de klacht werken), Massage (bij pijn- of bewegingsklachten), TTeam (aanraking voor bewustwording en versterking contact) en als laatste Voeding (advies).

De therapie

Bij Kwiek zijn álle dieren welkom met zeer diverse klachten. Ook wanneer het een minder gangbaar dier betreft, zal de kennis van de eigenaar in combinatie met de natuurgeneeskundige visie meestal het probleem kunnen verhelpen.

Veelvoorkomende problemen die we zien in de praktijk:
Gedragsproblemen, hormonale klachten, spijsverteringsproblemen, weerstandsproblemen, 

bewegingsproblemen, chronische ziekten, huidproblemen, allergieën, en ook zien we veel vage

of onverklaarbare klachten of problemen waar de regulier dierenarts geen antwoord meer op weet.

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen en dat sluit haarfijn aan bij de visie van Kwiek.

Hierom bieden we preventieve consulten om jouw dier in kaart te brengen en inzicht te krijgen over eventuele aandachtspunten. Kwiek biedt ook een adviesconsult aan over bijvoorbeeld matching/herplaatsing, ecto/endoparasieten, voeding of vaccinatie.

Natuurgeneeskunde kan ook ingezet worden om reguliere behandeling aan te vullen. Zo kunnen natuurlijke middelen bijwerkingen van medicijnen verminderen of bijvoorbeeld ondersteuning bieden na operatieve- of andere belastende behandelingen.

Voor wie?

Werkwijze
  • Het uitgangspunt van ieder consult is het intakeformulier dat vooraf door jou als eigenaar wordt ingevuld. Hierin staan vragen over de geschiedenis van jouw dier, de klacht, het karakter van het dier en de huidige leefsituatie. 

  • Tijdens het consult worden aanvullende en verdiepende vragen gesteld om het totaalbeeld duidelijk te maken.

  • Hierna wordt jouw dier fysiek, mentaal en energetisch onderzocht. Een van de hulpmiddelen hierbij is de Lecher Antenne. Dit is een meetinstrument waarmee onder andere de vitaliteit van weefsels en organen kan worden gemeten. Een ander hulpmiddel wat soms wordt ingezet is een aroma geurtest. Dieren weten van nature vaak goed wat zij nodig hebben en door het ruiken aan de geur met een bepaalde werking, wordt nagegaan waar jouw dier behoefte aan heeft. 

  • Dan is het tijd voor de conclusie en het behandelplan. Tijdens het consult wordt een voorlopige conclusie gegeven en een aanzet tot behandelplan met aanvullende uitleg. 

  • Binnen 24 uur na het consult wordt de volledig uitgewerkte conclusie en het advies met daarin maatregelen en/of natuurlijke middelen of therapieën verstuurd per mail. Naast dat het geheel afgestemd is op jouw dier, wordt altijd rekening gehouden met de haalbaarheid voor jou als eigenaar. 

  • Ook wordt een terugkoppelmoment afgesproken om de resultaten te evalueren en indien nodig het behandelplan aan te vullen of bij te stellen. 

Een consult bij Kwiek duurt 60 minuten. Of en hoeveel vervolgafspraken nodig zijn, is afhankelijk van de klacht of ziekte van het dier. Vervolg-, preventie-, adviesafspraken of kleine huisdierconsulten duren 30 tot 45 minuten.

Huisdieren zijn van harte welkom in de praktijk van Kwiek therapie in Helvoirt. Bij grote huisdieren, landbouwhuisdieren of op indicatie vindt het consult in de natuurlijke omgeving van jouw dier plaats.

Soms wordt voorafgaand of tijdens het consult duidelijk dat jouw dier beter geholpen kan worden door een andere professional. Uiteraard verwijzen wij dan door naar bijvoorbeeld een regulier dierenarts, fysiotherapeut of osteopaat.

Heb je nog vragen of wil je eerst kennismaken? Boek dan direct een gratis kennismakingssessie!

bottom of page